2018.03.17.
17:25

Írta: Marci kérdez

Rag'n'Bone Man - Ego (magyar felirattal)

Kedves "Gabi". Űrt hagytál. Nem, nem jól fogalmaztam, krátert. Bombakrátert. De nem sima bombakrátert, hanem ahogy te fogalmaztál, atombomba krátert.

2 komment

Címkék: Videó Bemutatkozás

2018.02.23.
08:55

Írta: Marci kérdez

"Erőlteti a transzfúziót": orvosokról gyűjtöttek adatokat a jehovások?

Elnézést kérek a főcím miatt, ez egy HVG-s cikk. Szóról szóra bemásoltam, mert úgy gondolom, hogy így hiteles. A cikk 2011-es, tehát nem túl friss, de érdekes lehet azoknak, akik még nem olvasták. Több rákattintós link is van benne, amiket érdemes megnézni, bár némelyik sajnos már nem elérhető. Íme:

image.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Vér

2018.02.05.
09:43

Írta: Marci kérdez

Ne hajszoljunk „hiábavalóságokat”? 3. (1Sámuel 12:21)

Annyi de annyi jó dolog van napjainkban, hogy ha az ember nyitott szemmel jár, egész nap csak mosolyog, tele életkedvvel. Itt van például a facebook. Annak is van egy csoportja, amit Jehova Tanúi alkotnak. Ha három egyszerű kérdésre tudsz válaszolni (1: Hiszel-e a Háromságban?, 2: Mi a Szent Szellem?, 3: Mikor jött létre az Égi Királyság?), és persze ezek után az adminok elfogadják a csatlakozási kérelmedet, tagja lehetsz. No, abba most nem mennék bele, hogy a szervezet tiltja ezeket az internetes felületeket, mert arról írtam már ITT, és ITT is.

11 komment

Címkék: Facebook Egyéb Társaság Érdekes Gyülekezet

2018.01.17.
18:39

Írta: Marci kérdez

Figyeljük a világot 2.

Mondanám, hogy vicc, de nem az. Én tisztában vagyok azzal, hogy Istennél semmi sem lehetetlen, ezért ne vessük el csuklóból Yavuz Örnek  a verzióját. Hogy mi is ez? Íme:

Szólj hozzá!

Címkék: Világunk

2017.10.12.
18:01

Írta: Marci kérdez

A körzetfelvigyázó és egy hírnök beszélget...

Természetesen ez egy részlet "A Tanú" című filmből. Aki nem látta volna eddig, annak szeretettel ajánlom megnézésre akár ITT. Csóközön. :-)

4 komment

Címkék: Videó Gyülekezet

2017.09.23.
19:34

Írta: Marci kérdez

Bámulatos, hol tart már a tudomány...

Bámulatos, hol tart már a tudomány! Ez a mondat a Gyalog galopp című filmben hangzott el anno. Mondhatnám most én is, mert a szervezet megint új szintre lépett a technikai lehetőségek kiaknázása terén. Az történik ugyanis, hogy már egy ideje be lehet jelentkezni Skype-n egyenesen Jehova Tanúi Királyság-Termeibe, a programok webkamerás élő közvetítéseire. Íme néhány lehetőség:

6 komment

Címkék: Gyülekezet

2017.09.14.
17:32

Írta: Marci kérdez

Dalban mondom el a jw.orgnak 3.

Dalszöveg:

Szólj hozzá!

Címkék: Videó Zene

2017.08.28.
09:32

Írta: Marci kérdez

Nem, ez nem friss hír, de hír.

Hol volt, hol nem volt, létezik egy nagyon jó hírrel rendelkező vallásszervezet, amiről saját tálalásuk szerint mindenhol csakis jót mondanak. A kiadványok, meg a programokon elhangzottak is csak úgy pezsdülnek a pozitív kisugárzásoktól. Ki ne akarna olyan szomszédot, mint egy példás Jehova Tanúját? Vagy többet? Egy egész gyülekezetnyit? Vagy abból is többet? Példának okáért itt ez a cikk: "Ti vagytok a legjobb szomszédok" címmel.

7 komment

Címkék: Építkezés

2017.07.04.
00:36

Írta: Marci kérdez

Nem tudok címet adni...

Történt valami Hajdú-Bihar megyében. Nem tudom, hogy mióta tart, de szerintem érdekes. Él Nyíregyházán ugyanis egy Mohácsi László nevezetű személy, aki nem kis munkát végez, és elhívatása is van. Honlappal rendelkezik meg minden, amin a Tanúk kiadványait közelíti meg igen sajátos oldalról a "Letöltések" menü alatt. Ez a felület akár ITT is elérhető. De ennyiben nem merül ám ki a dolog. A Hajdú-Bihari Napló 2017 június 17-i számában, a hatodik oldalon ezt a hirdetést jelenítette meg:

13 komment

Címkék: Biblia Egyéb Érdekes

2017.06.20.
01:06

Írta: Marci kérdez

Jehova Tanúi filmekben és egyebekben...

Ez a posztom talán egy hiánypótló poszt, vagyis inkább egy kiegészítő. Por Cicus ugyanis 2015-ben írt egy hasonlót. Volt egy kis szabadidőm, és összegyűjtöttem a magyar verziókat, legyen ez annak kiegészítése.

Kezdeném egy Eels dallal a főoldalon, amivel már találkoztál is az elején. Ez nem magyar ugyan, de ennek a Jehovah's Witness zeneszövege angolul így hangzik:

6 komment

Címkék: Videó Egyéb Zene