2017.03.18.
09:29

Írta: Marci kérdez

Brékingnyúz!

Az orosz kormány betiltaná a Jehova tanúinak egyházát. Erről friss híreket lehet olvasni ITT.

Előzményekről ITT.

kreml.jpg

3 komment

Címkék: Betiltás

2017.02.24.
19:13

Írta: Marci kérdez

Tetoválás VS. Szakáll :-)

Ez a bejegyzés játék a szavakkal, nem érdemes komolyan venni. A szervezet ugye tiltja a tetoválást. Erre használt, jól ismert Bibliavers a 3Mózes 19:28, amely ÚV szerint így hangzik:

"Ne vagdaljátok be testeteket elhunyt lélek miatt, és ne tetováljátok magatokat. Én vagyok Jehova."

Na szóval. Ha eltekintünk attól, hogy halottért nem szabadott vagdalásokat, és tetoválást csinálni, maradjunk a tényeknél.

Nézzük a Mózes harmadik könyve fejezeteinek első mondatait (természetesen ezt is ÚV fordításban) sorban:

9 komment

Címkék: Tetoválás Szakáll

2017.01.04.
16:52

Írta: Marci kérdez

Nincs itt semmi gond kérem!

Nem fűznék a videóhoz túl sok kommentárt, csak annyit, hogy TARTSUNK KI A VÉGSŐKIG TESTVÉREK, HISZEN A SZERETETT HŰDEBŐLCSÜNK TUDJA, Ő MINDIG TUDJA!!!

2 komment

Címkék: Videó Humor Szervezet vezetőtestület Felkentek

2016.11.03.
12:07

Írta: Marci kérdez

Kik nem támadnak fel?

Az Élj örökké könyv 20. fejezetében, konkrétan a 171. oldal 16. bekezdésben ezt a kijelentést teszi:

>>mivel Isten a bíró, semmi értelme azon spekulálni, hogy bizonyos gonosz emberek a múltból vagy a jelenből fel fognak-e támadni vagy sem. Isten jól tudja, ki van a Hádeszben és ki a Gyehennában. A mi feladatunk az, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy olyanoknak bizonyuljunk, amilyeneket Isten kíván az ő új rendszerébe (Lukács 13:24, 29).<<

- Mekkora igazság! Ritkán olvasható ilyen a kiadványok lapjain. Mégis akkor miért elemezik Júdás esélyeit ugyanebben a bekezdésben? Pontosan így:

>>Ez nem jelenti azt, hogy mindenki feltámad. A Biblia szerint iskarióti Júdás, Jézus elárulója nem támad fel. Mivel szándékosan vétkezett, a Biblia „pusztulás fiának” nevezi (János 17:12). Ő a jelképes Gyehennára jutott, amelyből nincs feltámadás (Máté 23:33). Azok, akik szándékosan művelnek gonoszságot Isten akaratának megismerése után, vétkeznek a szent szellem ellen. Isten viszont nem támaszt fel olyanokat, akik a szent szellem ellen vétkeznek (Máté 12:32; Zsidók 6:4–6; 10:26, 27).<<

6 komment

Címkék: Biblia Feltámadás

2016.10.09.
11:42

Írta: Marci kérdez

Filmajánló 4. (kicsit nagyon OFF)

Ez csak egy napló, ne is olvasd el! :-)

2013 augusztus 25-én úgy gondoltam, hogy elmegyek egy rock koncertre a Puskás Ferenc Stadionba. Nem így történt. Valami egészen mást kaptam. Valószínűleg az évszázad leglátványosabb, legemlékezetesebb koncertjén vehettem részt, és pont (szubjektív). Most, hogy így elgondolkodom, minden szempontból sokat kaptam. Egy örök emléket. Milyen koncert volt, és hogy épül ez fel bennem?

6 komment

Címkék: Videó Zene Ajánló Bemutatkozás

2016.09.23.
14:50

Írta: Marci kérdez

Adakozás bankkártyával?

Arra kérem a tisztelt olvasót, alaposan nézze meg az alábbi képet, és gondolkodjon el azon, hogy milyen kategóriába sorolná azt.

pos.jpg

- Hírkép?

- Dokumentumkép?

- Tárgyfotó?

- Gúnyrajz?

- Vicces karikatúra?

- Szövegillusztráció?

- Riportkép (információtöbblettel rendelkező kép)?

- Egyéb?

5 komment

Címkék: Pénz

2016.08.12.
21:22

Írta: Marci kérdez

Kommenár nélkül 6.

6 komment

Címkék: Videó

2016.08.08.
16:21

Írta: Marci kérdez

Kommentár nélkül 5.

8 komment

Címkék: Videó

2016.07.18.
12:29

Írta: Marci kérdez

Jehova Tanúinak kongresszusa Balmazújvároson

Ismét egy videó. Ebben az érdekes az, amit Imre testvér nyilatkozik. Ez kb. az ötödik perctől válik érdekessé. Hogy lehet valaki Tanú? Aztán jön a kényes kérdés 5:50-től. Hát persze. Mit várunk mint mismákolást? 'Önkéntes a döntés, megpróbálunk segíteni ha ezt elfogadja, de ha nem, az ő döntése amit tiszteletben tartunk'. Lehetett volna a riporter kicsit felkészültebb, hisz egy kis utánajárással láthatta volna a keserű valóságot, miszerint hogyan sulykolják a mielőbbi keresztelkedést folyóiratokban, (persze csak a tanulmányozásra szántakon, amiről írtam már ITT, ITT és ITT), szolgálatin, videókban, előadásokban, családon belül, magánbeszélgetésekben, és sorolhatnám. Én Marci is folyamatosan ezt fogom kapni ha majd kilépek, hogy "az én döntésem volt, az elkülönülésem"? De kérdezem én (figyelmen kívül hagyva a nyomást e döntés felé, hisz az már megtörtént):

14 komment

Címkék: Videó Vének Önátadás Kiközösítés

2016.07.08.
20:17

Írta: Marci kérdez

Egy elismerés margójára...

Ez a poszt egy olyan történetről fog szólni, ami az amerikai sajtóban jelent meg nemrég. Érdekes számomra az egészben az, hogy magyar oldalak egyáltalán nem foglalkoztak az esettel (legalábbis én nem találkoztam vele), pedig kint több fórumon elégé megosztotta a Tanúkat, a volt Tanúkat, és azokat is, akik nem voltak soha azok.

9 komment

Címkék: Szántóföld