2017.10.12.
18:01

Írta: Marci kérdez

A körzetfelvigyázó és egy hírnök beszélget...

Természetesen ez egy részlet "A Tanú" című filmből. Aki nem látta volna eddig, annak szeretettel ajánlom megnézésre akár ITT. Csóközön. :-)

4 komment

Címkék: Videó Gyülekezet

2017.09.23.
19:34

Írta: Marci kérdez

Bámulatos, hol tart már a tudomány...

Bámulatos, hol tart már a tudomány! Ez a mondat a Gyalog galopp című filmben hangzott el anno. Mondhatnám most én is, mert a szervezet megint új szintre lépett a technikai lehetőségek kiaknázása terén. Az történik ugyanis, hogy már egy ideje be lehet jelentkezni Skype-n egyenesen Jehova Tanúi Királyság-Termeibe, a programok webkamerás élő közvetítéseire. Íme néhány lehetőség:

6 komment

Címkék: Gyülekezet

2017.09.14.
17:32

Írta: Marci kérdez

Dalban mondom el a jw.orgnak 3.

Dalszöveg:

Szólj hozzá!

Címkék: Videó Zene

2017.08.28.
09:32

Írta: Marci kérdez

Nem, ez nem friss hír, de hír.

Hol volt, hol nem volt, létezik egy nagyon jó hírrel rendelkező vallásszervezet, amiről saját tálalásuk szerint mindenhol csakis jót mondanak. A kiadványok, meg a programokon elhangzottak is csak úgy pezsdülnek a pozitív kisugárzásoktól. Ki ne akarna olyan szomszédot, mint egy példás Jehova Tanúját? Vagy többet? Egy egész gyülekezetnyit? Vagy abból is többet? Példának okáért itt ez a cikk: "Ti vagytok a legjobb szomszédok" címmel.

4 komment

Címkék: Építkezés

2017.07.04.
00:36

Írta: Marci kérdez

Nem tudok címet adni...

Történt valami Hajdú-Bihar megyében. Nem tudom, hogy mióta tart, de szerintem érdekes. Él Nyíregyházán ugyanis egy Mohácsi László nevezetű személy, aki nem kis munkát végez, és elhívatása is van. Honlappal rendelkezik meg minden, amin a Tanúk kiadványait közelíti meg igen sajátos oldalról a "Letöltések" menü alatt. Ez a felület akár ITT is elérhető. De ennyiben nem merül ám ki a dolog. A Hajdú-Bihari Napló 2017 június 17-i számában, a hatodik oldalon ezt a hirdetést jelenítette meg:

13 komment

Címkék: Biblia Egyéb Érdekes

2017.06.20.
01:06

Írta: Marci kérdez

Jehova Tanúi filmekben és egyebekben...

Ez a posztom talán egy hiánypótló poszt, vagyis inkább egy kiegészítő. Por Cicus ugyanis 2015-ben írt egy hasonlót. Volt egy kis szabadidőm, és összegyűjtöttem a magyar verziókat, legyen ez annak kiegészítése.

Kezdeném egy Eels dallal a főoldalon, amivel már találkoztál is az elején. Ez nem magyar ugyan, de ennek a Jehovah's Witness zeneszövege angolul így hangzik:

4 komment

Címkék: Videó Egyéb Zene

2017.03.18.
09:29

Írta: Marci kérdez

Brékingnyúz!

Az orosz kormány betiltaná a Jehova tanúinak egyházát. Erről friss híreket lehet olvasni ITT.

Előzményekről ITT.

kreml.jpg

3 komment

Címkék: Betiltás

2017.02.24.
19:13

Írta: Marci kérdez

Tetoválás VS. Szakáll :-)

Ez a bejegyzés játék a szavakkal, nem érdemes komolyan venni. A szervezet ugye tiltja a tetoválást. Erre használt, jól ismert Bibliavers a 3Mózes 19:28, amely ÚV szerint így hangzik:

"Ne vagdaljátok be testeteket elhunyt lélek miatt, és ne tetováljátok magatokat. Én vagyok Jehova."

Na szóval. Ha eltekintünk attól, hogy halottért nem szabadott vagdalásokat, és tetoválást csinálni, maradjunk a tényeknél.

Nézzük a Mózes harmadik könyve fejezeteinek első mondatait (természetesen ezt is ÚV fordításban) sorban:

11 komment

Címkék: Tetoválás Szakáll

2017.01.04.
16:52

Írta: Marci kérdez

Nincs itt semmi gond kérem!

Nem fűznék a videóhoz túl sok kommentárt, csak annyit, hogy TARTSUNK KI A VÉGSŐKIG TESTVÉREK, HISZEN A SZERETETT HŰDEBŐLCSÜNK TUDJA, Ő MINDIG TUDJA!!!

2 komment

Címkék: Videó Humor Szervezet vezetőtestület Felkentek

2016.11.03.
12:07

Írta: Marci kérdez

Kik nem támadnak fel?

Az Élj örökké könyv 20. fejezetében, konkrétan a 171. oldal 16. bekezdésben ezt a kijelentést teszi:

>>mivel Isten a bíró, semmi értelme azon spekulálni, hogy bizonyos gonosz emberek a múltból vagy a jelenből fel fognak-e támadni vagy sem. Isten jól tudja, ki van a Hádeszben és ki a Gyehennában. A mi feladatunk az, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy olyanoknak bizonyuljunk, amilyeneket Isten kíván az ő új rendszerébe (Lukács 13:24, 29).<<

- Mekkora igazság! Ritkán olvasható ilyen a kiadványok lapjain. Mégis akkor miért elemezik Júdás esélyeit ugyanebben a bekezdésben? Pontosan így:

>>Ez nem jelenti azt, hogy mindenki feltámad. A Biblia szerint iskarióti Júdás, Jézus elárulója nem támad fel. Mivel szándékosan vétkezett, a Biblia „pusztulás fiának” nevezi (János 17:12). Ő a jelképes Gyehennára jutott, amelyből nincs feltámadás (Máté 23:33). Azok, akik szándékosan művelnek gonoszságot Isten akaratának megismerése után, vétkeznek a szent szellem ellen. Isten viszont nem támaszt fel olyanokat, akik a szent szellem ellen vétkeznek (Máté 12:32; Zsidók 6:4–6; 10:26, 27).<<

6 komment

Címkék: Biblia Feltámadás